IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:40 | 25 ноември 2023
Обновен: 11:04 | 29 април 2024

Москва обсипа с дронове Киев

Трима души са били убити

По материала работи: Ставри Таргов
Москва обсипа с дронове Киев

През нощта Русия е изстреляла рекорден брой дронове тип "Шахед"-131/136 към Украйна. Основната цел на руските сили е бил град Киев, това са съобщили от ВВС на украинските въоръжени сили в Telegram, предава РБК-Украйна.

"Тази нощ врагът изстреля над Украйна рекорден брой ударни БпЛА тип "Шахед"-131/136. Основното направление на атаката е Киев", се посочва в доклада.

В района на столицата Киев са били свалени около 40 дрона камикадзе. През нощта в Днепропетровска област са били свалени ракета и 5 дрона.

Силите за отбрана на Южна Украйна са съобщили, че трима души са били убити. Един дрон е ударил Николаевска област, два в Кировоградска област. В Сумска област силите на противовъздушната отбрана на Украйна са свалили 7 дрона тип "Шахед"-131/136. Още един дрон е свален над Черкаска област.

Отломки са паднали на открито, пише Фокус.

В Киев въздушната тревога е продължила шест часа. "ПВО-то работи активно в столицата и региона", се допълва в съобщението. Падащи отломки са регистрирани в няколко района на града.

Заради падащи отломки е избухнал пожар на територията на детска градина.

Коментари

Новини Варна