IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:40 | 3 декември 2023
Обновен: 15:32 | 27 април 2024

Терорист уби турист и рани двама души край Айфеловата кула

Бил разстроен от случващото се в Газа

По материала работи: Ставри Таргов
Терорист уби турист и рани двама души край Айфеловата кула

Един човек е убит, а двама са ранени при нападение с нож в Париж. Мъжът е атакувал минувачи на крайбрежния булевард на Сена, недалеч от Айфеловата кула, малко след 21:00 часа местно време, предаде БНТ.

Извършителят е задържан. Загиналият е германски турист, а пострадалите са двама - чужденец и французин. Нападателят е известен на властите и вече е бил съден през 2016 г. При атаката той крещял "Аллах акбар", а пред полицаите заявил, че е разстроен от ситуацията в Газа.

Френската прокуратура по антитероризъм е сезирана по случая. Инцидентът се случва 8 месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

"Това, което знаем за нападателя е, че е роден във Франция през 1997 г. Известен е на министерството на правосъдието, осъждан е на 4 години затвор за друго престъпление.

Казал е, че е разстроен от случващото се в Газа, че Франция е съучастник на това, което прави Израел и че много мюсюлмани загиват", заяви Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Коментари

Новини Варна