IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:00 | 19 декември 2023
Обновен: 01:01 | 4 май 2024

2 труса в Черно море разлюляха Турция

Няма подадена информация за негативни последици

По материала работи: Ставри Таргов
2 труса в Черно море разлюляха Турция

Ново земетресение с магнитуд 4,1 е регистрирано в турския черноморски окръг Гюмюшхане снощи, след като преди това трус от 4,3 разлюля същия район в 1:15 ч. сутринта в понеделник, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Епицентърът и на двете черноморски земетресения с 22-часов интервал помежду им е бил в района на град Килкит. Трусовете са били усетени както в Килкит и Гюмюшхане, така и в близките градове Байбурт и Трабзон.

Няма подадена информация за негативни последици, причинени от наблюдаваната сеизмична активност, съобщи окръжният управител на Гюмюшхане Алпер Танръсевер.

На място са изпратени екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), които обследват района.

Известният турски сеизмолог Наджи Гьорюр коментира трусовете в социалните медии. Той уточни, че и двете земетресения са станали в рамките на разломната зона Думанлъ, намираща се по Северноанадолския разлом между градовете Йешилюрт и Олур.

"Земетресенията са слаби, но могат да окажат известно напрежение върху разлома Йедису, където очакваме земетресение между Ерзинджан и Бингьол", посочва сеизмологът, цитиран от 24 часа.

Коментари

Новини Варна