IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
16:00 | 25 декември 2023
Обновен: 15:39 | 28 април 2024

Алексей Навални е преместен в арктическа наказателна колония

Новината съобщи неговата говорителка

По материала работи: Слав Велев
Алексей Навални е преместен в арктическа наказателна колония

Снимка: БГНЕС

Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални, чието местонахождение не беше известно повече от две седмици, е преместен в наказателна колония в Арктика, съобщи неговата говорителка, предаде NOVA.

"Намерихме Алексей Навални. Сега той се намира в IK-3 в селището Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг. Адвокатът му го посети днес. Алексей се чувства добре", заяви Кира Ярмиш в социалните мрежи.

Очакваше се той да бъде преместен в нова затворническа колония като част от новата му 19-годишна присъда за "екстремизъм". Преди това той беше задържан в затворническата колония IK-2 в централната част на Владимирска област, където излежаваше присъда по обвинения в измама.

Неговите съюзници свързват момента на изчезването му с обявяването на президента Владимир Путин на 8 декември, че ще се стреми да бъде преизбран в президентската надпревара през 2024 г. Навални призова руснаците да "гласуват за всеки друг кандидат", освен за Путин, на изборите на 15-17 март. 

Коментари

Новини Варна