IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
11:20 | 28 декември 2023
Обновен: 23:51 | 29 април 2024

10 загинали и 57 ранени при верижна катастрофа в Турция (ВИДЕО)

В инцидента са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион

По материала работи: Слав Велев
10 загинали и 57 ранени при верижна катастрофа в Турция (ВИДЕО)

Десет души загинаха, а 57 са ранени при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.

В катастрофата на магистрала "Северна Мармара" в посока Истанбул, са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега, предаде БТА.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от тях са настанени в болница.

Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно. Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник-главния прокурор.

Коментари

Новини Варна