IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
13:20 | 30 декември 2023
Обновен: 06:34 | 5 май 2024

Добрият пример: Във Виена глобяват с до 3 600 евро за пиратки на обществени места

Пиротехниката е забранена в австрийската столица

По материала работи: Ставри Таргов
Добрият пример: Във Виена глобяват с до 3 600 евро за пиратки на обществени места

Във Виена действа засилен контрол преди посрещането на Нова година. Пиротехниката е забранена в австрийската столица, а полицията предупреди, че глобите са до 3600 евро.

Проверки за пиротехнически изделия се извършват основно на граничните пунктове към Чехия и вече са конфискувани над 20 000 различни пиратки и фойерверки, съобщава ORF.

Хотелите във Виена са 90 процента резервирани за Новогодишната нощ, а празникът в центъра на австрийската столица ще бъде охраняван от стотици полицаи като гражданите ще преминават и през специални рамки за проверка

Във Франция вече обявиха, че полицаи и военни ще охраняват посрещането на Нова година.

Мащабните мерки за сигурност са в отговор на повишена терористична заплаха, свързана с ислямисти, радикализирани от войната между Хамас и Израел, посочи френският вътрешен министър.

Милион и половина души се очакват в Париж. Посетителите ще бъдат претърсвани на влизане в зоните за празнуване като силите за сигурност ще използват и дронове за наблюдение, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна