IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
13:00 | 30 декември 2023
Обновен: 18:53 | 3 май 2024

Български автобуси с туристи бяха блокирани с часове на сръбско-унгарската граница

По обедно време те тръгнаха за Австрия

По материала работи: Ставри Таргов
Български автобуси с туристи бяха блокирани с часове на сръбско-унгарската граница

Български автобуси с туристи са блокирани на сръбско-унгарската граница и не могат да се придвижат в посока Австрия. Те са там от 4:00 часа сутринта, предаде БНР.

"Това е организирана екскурзия за Австрия, Виена. Автобусът е пълен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български автобуси и бременна жена.

Нямаме толкова храна вече достатъчно, нито вода. Звъняхме на посолството в Унгария, където ни отговориха, че текат сериозни проверки, предвид че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, но до момента в нито един от автобусите не виждаме действително да текат проверки“, коментира пред националното радио Елеонора Стойкова, която е сред пътниците в единия от автобусите.

„Около 25 автобуса стоят блокирани и не се случва абсолютно нищо. Унгарските власти абсолютно никакви обяснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа.

Децата са вече изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна дори. Буквално сме в нищото. Ужасно е", допълва още тя.

След близо 9 часа престой на сръбско - унгарската граница няколко български автобуса с туристи успяха преди минути да потеглят в посока Виена.

Българите престояваха заради засилени проверки от страна на властите в Унгария и търсеха съдействие от посолството ни в Будапеща.

Автобусите ни са потеглили с предимство, каза пред БНР една от потърпевшите Елеонора Стойкова.

Коментари

Новини Варна