IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:20 | 31 декември 2023
Обновен: 19:56 | 28 април 2024

Атакуваха контейнеровоз в Червено море, US кораби го спасиха

Ракети са изстреляни и по американските плавателни съдове

По материала работи: Ставри Таргов
Атакуваха контейнеровоз в Червено море, US кораби го спасиха

Контейнеровозът "Мерск Хангчжоу" (Mаеrsk Hangzhou), плаващ в южната част на Червено море, е подал сигнал, че е бил ударен от ракета, се съобщава в пост в "Екс" на американското Централно командване.

Корабът, който е собственост на датската компания "Мерск" и който плава под флага на Сингапур, е поискал помощ и два американски кораба в Червено море - "Грейвли" и "Лабун" са откликнали на призива, съобщава "Труд", като цитира БТА.

Докато те са се намесвали, по тях са били изстреляни две противокорабни ракети от контролирани от йеменските бунтовници хуси райони на Йемен. Ракетите са били свалени от единия от двата американски кораба.

А атакуваният от хусите търговски плавателен съд не е изваден от строя, може да продължи плаването си и на борда му няма пострадали хора.

Това е 23-ата незаконна атака на хусите срещу международното корабоплаване от 19 ноември досега, се казва в поста на Централното командване.

По-рано британската агенция за морски търговски операции съобщи за инцидент с кораб в Червено море, на 50 мили от град Ходейда в Йемен, припомня Ройтерс.

Коментари

Новини Варна