IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
13:40 | 31 декември 2023
Обновен: 14:34 | 27 април 2024

От Европа Путин поздрави за Рождество Христово и Нова година само Виктор Орбан и Александър Вучич

Пропусна западните лидери

По материала работи: Ставри Таргов
От Европа Путин поздрави за Рождество Христово и Нова година само Виктор Орбан и Александър Вучич

Руският президент Владимир Путин поздрави някои световни лидери за Рождество Христово и Нова година, като пропусна да изпрати поздравителни адреси на западните лидери. От Европа той поздрави само Виктор Орбан и Александър Вучич. Това съобщиха руски медии.

Традиционно сред поздравениите са лидерите на страните от Общност на независимите държави ОНД (с изключение на Молдова и Украйна) и лидерите на Абхазия и Южна Осетия.

Путин е отбелязал високото ниво на взаимодействие и сътрудничество между Русия и тези страни, важността на сътрудничеството и укрепването на връзките.

Президентът на Руската федерация е обърнал специално внимание на важността на интеграцията в евразийското пространство.

Путин е поздравил и лидерите на Китай, Индия, Виетнам и Лаос, Боливия, Бразилия, Венецуела, Куба и Никарагуа, Сирия, Турция и Южна Африка, според публикувания списък.

В списъка няма западни лидери, от европейските си колеги руският президент е отправил поздравления само към президента на Сърбия и премиера на Унгария.

Путин също е поздравил папа Франциск и няколко бивши ръководители на чужди държави и правителства, включително предишния френски президент Никола Саркози и бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна