IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
12:20 | 1 януари 2024
Обновен: 10:38 | 25 април 2024

Русия и Украйна се обвиниха за взаимен обстрел в новогодишната нощ

Един загинал и 8 пострадали при нападение с дронове срещу Одеса. Според ТАСС починали са четирима, в това число и един журналист, а ранените - поне тринадесет

По материала работи: Слав Велев
Русия и Украйна се обвиниха за взаимен обстрел в новогодишната нощ

Кадри след ракетна атака в Одеса в жилищен многоетажен блок. Снимки: канал в "Телеграм" на Одеската областна военна администрация

Русия и Украйна съобщиха за взаимен обстрел в новогодишната нощ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украинските въоръжени сили са подложили на обстрел окупирания от Русия град Донецк в Източна Украйна, като са убити трима души, обявиха назначените от Москва местни власти. Освен това при "масирания обстрел" от страна на Украйна по центъра на Донецк са ранени седем души, написа в приложението "Телеграм" Денис Пушилин, който е поставен от Русия на поста на ръководител на контролираната от Кремъл територия на Донецка област.

Според руската агенция ТАСС за момента загиналите са четирима, в това число и един журналист, а ранените - поне тринадесет.

Украински представители казаха на свой ред, че Русия е извършила ново въздушно нападение над някои области в страната. Според изявление на украинските военновъздушни сили нощната въздушна атака на Москва е била насочена срещу места в Николаевска, Одеска и Днепропетровска област.

В новогодишната нощ няколко групи дронове по море атакуваха Одеса. Към 1 часа в града се чуха силни експлозии. В приложението "Телеграм" съобщават , че в два многоетажни блока за възникнали пожари след падането на отломки на улучени дронове. Властите призовават всички да са в укрития. 

По предварителна информация от одеските приложения в "Телеграм" са поразени 5 цивилни обекта.

"До този момент има 1 загинал и 8 души са пострадали", съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм".

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Коментари

Новини Варна