IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:00 | 1 февруари 2024
Обновен: 19:10 | 28 април 2024

САЩ унищожиха 10 дрона на хусите

Ликвидиран е и команден пост

По материала работи: Ставри Таргов
САЩ унищожиха 10 дрона на хусите

Въоръжените сили на САЩ потвърдиха, че са нанесели удари в Йемен, при които са унищожили 10 нападателни дрона и команден пост на хусите, предаде Франс прес.

Тези безпилотни летателни апарати "представляваха непосредствена заплаха за товарните кораби и американските военни кораби в региона", пише в изявлението.

Съединените щати свалиха 10 дрона в Западен Йемен, които са били готови за пускане, каза още снощи журналистка от телевизия Си Би Ес Нюз, като се позова на високопоставен американски представител в областта на сигурността, базиран в Бахрейн.

Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ), което отговаря за Близкия изток, потвърди тази информация, след като вчера каза, че е унищожило в Йемен ракета "земя-въздух" на хусите, която е била готова за изстрелване.

Свързаната с Иран групировка от своя страна заяви, че е атакувала американски товарен кораб.

Хусите започнаха да атакуват кораби в Аденския залив и Червено море, след като Израел предприе своята военна операция в ивицата Газа в отговор на нападението на "Хамас" срещу него на 7 октомври. Йеменските бунтовници твърдят, че действат в солидарност с палестинците в ивицата Газа.

Няма обаче данни повечето от атакуваните кораби да са свързани с Израел, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна