IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
11:20 | 4 февруари 2024
Обновен: 00:08 | 29 април 2024

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели до Червено море

Предотвратили са изстрелване на противокорабни ракети

По материала работи: Ставри Таргов
САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели до Червено море

Съединените щати и Великобритания са извършили удари срещу 36 цели до Червено море, от които се е подготвяло изстрелване на противокорабни ракети.

За това информира Ройтерс, като цитира американски и британски военни източници. Според тях са ударени места на територията на Йемен, в райони, които се контролират от бунтовниците хути. В съвместното съобщение на военните се пояснява, че са унищожени складове за съхранение на оръжия, ракетни системи и други съоръжения.

Атаката е била предприета след данни, че военната техника и арсенал са представлявали непосредствена заплаха както за търговски плавателни съдове в региона, така и за корабите на военноморските сили на държавите, които предприеха операция по безопасност на корабоплаването в Червено море.

Същевременно Франс прес и Ройтрес цитират медии в Йемен, свързани с хутите, които твърдят, че са атакувани градовете Ходейда, който се намира на крайбрежието на Червено море, както и столицата Сана, която е на 250 км от брега, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна