IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:00 | 6 февруари 2024
Обновен: 15:15 | 27 април 2024

Мафията погна Гатузо

„Ндрагета“ тормози футболната легенда заради заем от 80 000 евро на баща му Дженаро

По материала работи: Слав Велев
Мафията погна Гатузо

Мафията посегна на един от големите любимци на футболните фенове по цял свят, а именно Дженаро Гатузо. По време на активната си кариера той спечели сърцата на запалянковците на играта с непримиримата си и мъжка игра, но в момента изпитва затруднения не само като треньор, а и в семейния бизнес.

Причината за това е калабрийската мафия „Ндрагета“, която започна терор над семейството на 46-годишния световен шампион от Мондиал 2006 заради финансова помощ от 80 000 евро, която бащата на Гатузо е получил за изграждането на фотоволтаични системи, пише „Il Mesaggero“, цитиран от „Тема Спорт“.

Мафията настоява да получава процент от печалбите и за да подчертае сериозността на своите изисквания, „Ндрагета“ предприела съответните действия. Босовете на организацията са наредили на своите подчинени два пъти да запалят автомобили на Гатузо, използвани от сестра му, която е подала оплакване в полицията. Това обаче е било последвано от незабавен отговор от страна на мафиотите. Те са отправили заплахи за убийството на членове от семейството. Потвърждение е получено от изслушаните от полицията записи на телефонни разговори, пише още авторитетното италианско издание, пише "Gol.bg".

Не е помогнал и подкуп, платен от Дженаро Гатузо в размер на 3000 евро. Полицейската акция е довела до арестуването на двама души. Счита се, че те са само изпълнители на ниско ниво и трудно ще се стигне до истинските поръчители на жестокия тормоз над италианската футболна легенда.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Коментари

Новини Варна