IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
16:00 | 23 февруари 2024
Обновен: 18:52 | 28 април 2024

500 нови санкции на Русия въведе САЩ

Вашингтон също така ще наложи нови експортни ограничения на близо 100 стоки

По материала работи: Слав Велев
500 нови санкции на Русия въведе САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се срещна със съпругата и дъщерята на Навални/Снимка: Фейсбук/President Joe Biden

Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди въвеждането на над 500 нови санкции, за да гарантира, че Владимир Путин "ще плати още по-висока цена за агресията спрямо Украйна и репресиите в Русия“.

САЩ също така ще наложат нови експортни ограничения на близо 100 стоки, които представляват подкрепа на Русия и ще предприемат действия за допълнително намаляване на енергийните приходи на страната, допълни Байдън.

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната и смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални в момент, когато Киев е изправен пред остър недостиг на боеприпаси, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса.

"Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома", каза Байдън за санкциите.

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора, както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, каза още президентът на САЩ.

"Две години след началото на тази война, народът на Украйна продължава да се бори с огромен кураж. Но украинците изпитват недостиг на боеприпаси. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, за да удържи срещу непрестанните атаки на Русия, които се подпомагат от оръжия и боеприпаси от Иран и Северна Корея", посочи Байдън. "Ето защо Камарата на представителите трябва да приеме двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало твърде късно."

Коментари

Новини Варна