IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:00 | 3 март 2024
Обновен: 15:29 | 26 април 2024

Испанската полиция разби клетка, бълваща фалшиви банкноти от 100 евро

Ментета са от много високо качество

По материала работи: Ставри Таргов
Испанската полиция разби клетка, бълваща фалшиви банкноти от 100 евро

Испанската полиция обяви, че е извършила четиринадесет ареста във връзка с фалшиви банкноти от по сто евро на стойност един милион евро, които не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства, предаде Ройтерс.

"Банкнотите, печатани от организираната група, са изрисувани ръчно, качеството им е много високо и посредством разнородни детайли избягват средствата за засичане на фалшификати", заяви говорителката на националната полиция на Испания Елиса Реболо.

Престъпната мрежа от хора с пакистански произход с клетки в Италия – в Рим и в Неапол, пласира фалшивите банкноти в Италия, Франция, Гърция и Испания, поясниха от полицията.

Оттам добавиха, че пласьорите са арестувани на летището в Барселона и на централната градска автогара, като и в двата случая задържаните са носили фалшифицирани банкноти на стойност 70 000 евро.

Полицейската операция, в която са участвали служители от Испания, Италия и Гърция, е започнала през ноември, след като голямо количество от фалшиви банкноти е било открито в Барселона, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна