IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
14:40 | 4 март 2024
Обновен: 12:12 | 23 април 2024

Бомба спря влакове в Русия

Акцията е на украинското разузнаване

По материала работи: Ставри Таргов
Бомба спря влакове в Русия

Бомба на железопътна линия спря движението на влаковете в руската Самарска област. Инцидентът се е случил около 5 часа тази сутрин в близост или на железопътния мост през река Чапаевка. За инцидента съобщиха руските медии, включително и агенция ТАСС.

Украинското разузнаване (ГУР) потвърди операцията си - опит за взривяване на железопътен мост през река Чапаевка в Самарска област. "Русия използва железопътната линия за транспортиране на военни товари, включително инженерни боеприпаси, произведени от завода "Полимер" в град Чапаевск, Самарска област", се казва в изявлението на ГУР.

Според руски медии експлозията е избухнала около 5 часа сутринта на железопътния мост над река Чапаевка. Движението на влаковете по моста е спряно.

Руските железници съобщиха, че пет влака са закъснели поради инцидента: два влака от Москва за Самара, както и Москва за Орск, Сизран за Мирная и Сизран за Самара.

Както съобщават от службите за спешна помощ пред Интерфакс, прекъсването на графика на влаковете е настъпило "поради незаконна намеса на неоторизирани лица в работата на железопътния транспорт".

Отбелязва се, че опорите на моста не са разрушени, но има нанесени щети по железопътната линия. Прави се оглед на линията и се подготвя ремонтът на линията.

Според ТАСС обаче от предварителния оглед е установено, че са повредени оградите и подпорните конструкции на моста в близост до брега, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна