IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
11:40 | 7 март 2024
Обновен: 01:55 | 4 май 2024

Москва обяви за издирване над 700 чужденци, воюващи на страната на Украйна

Сред тях има граждани на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния

По материала работи: Ставри Таргов
Москва обяви за издирване над 700 чужденци, воюващи на страната на Украйна

Следственият комитет на Руската федерация обяви за издирване над 700 чужденци, воюващи за Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи ведомството на 7 март след оперативно съвещание, проведено в Донецк от ръководителя на руския Следствен комитет Александър Бастрикин.

"Въз основа на получените доказателства бяха взети решения за привличане на граждани на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния като задочни обвиняеми по част 3 на член 359 от Наказателния кодекс на Руската федерация (наемничество). На този етап са обявени за издирване над 700 чужденци, част от тях са задържани задочно", пише в съобщението, цитирано от "Известия".

Освен това на Бастрикин беше представен доклад за наказателни дела от тази категория, внесени за разглеждане в съда и задочно осъждане, включително обвинения срещу грузинските граждани Лаша Рухай, Левон Айрапетян и Ерекле Амиранашвили, воювали на страната на Украйна като част от „Грузински национален легион“, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна