IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
16:40 | 11 март 2024
Обновен: 01:22 | 4 май 2024

Издирват двама за убийството на Къро

Полицията в Кейптаун разпространи снимките им

По материала работи: Ставри Таргов
Издирват двама за убийството на Къро

Полицията в Кейптаун се обърна към обществеността с призив да помогне за издирването на двама заподозрени за убийството през май 2023 г. на Красимир Каменов-Къро, съпругата му и още двама българи – служители в дома им.

В петък, 8 март 2024 г., почти година след убийствата, южноафриканската полицейска служба (SAPS) излезе с изявление, което намекна, че може да направят пробив.

От полицията разкриха, че шестима заподозрени са избягали от местопрестъплението и разпространиха снимки на двама мъже, които може да са замесени, съобщава южноафриканското издание Daily Maverick.

Говорителят на полицията Анелисиве Маняна каза, че полицаите се надяват обществеността да им помогне в проследяването на двама души, „за които се предполага, че са замесени“ в стрелбата.

„Според докладите четирима души са били убити в предградието Констанция, а шестима заподозрени са били забелязани да бягат от местопроизшествието в син Hyundai и бял VW Golf GTI“, каза Маняна.

„По-късно двама души бяха видени под мост в бял VW Passat и същия VW Golf GTI от местопроизшествието. Смята се, че тези двамата могат да помогнат на полицията в разследването на убийствата, споменати по-горе“, казаха от полицията.

Разпространените два кадъра изглеждат като извадени от записи на видеонаблюдение. В единия от тях се вижда чернокож мъж, облечен в яркочервени панталони, бяла блуза и черно яке. Той стои намръщен пред бяла кола, отбита до мантинела. В дясната си ръка стиска нещо.

Полицията в Кейптаун е идентифицирала загиналите двама служители като Слава Сергиева и Деан Евгениев, който е работил като бодигард на Каменов.

Daily Maverick припомня, че Каменов е обявен за издирване от България с червена бюлетина на Интерпол. Според информацията на българското посолство южноафриканските власти са знаели, че той е обявен за издирване към момента на убийството му, пише "Труд".

Коментари

анонимен ( преди 1 месец )
Мязат си на наши сеслки мутри. Интересното е, че според това, кеото казваха в медиите, са изчакали децата да не са там. Пак са избили и другото семейство, обаче ... честно казано, не им разбирам моралния "компас", ама нещо ме смнява, че е много на юг бил и се е въртял във всякакви посоки ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна