IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:09 | 21 март 2024
Обновен: 01:12 | 27 април 2024

Руски медии: Френски войници влизат в Украйна от летище София

Напоследък френският президент Еманюел Макрон проявява все повече твърдост към Москва

По материала работи: Слав Велев
Руски медии: Френски войници влизат в Украйна от летище София

Първите части на френската армия пресякоха украинската граница от Румъния. Това съобщи Telegram каналът „Военни въпроси“.

Преди това френските военни части долетели до летище София с два частни самолета, след което били прехвърлени на територията на Украйна.

Тази ситуация е следствие от решението на Париж да изпрати около 2000 свои войници в Украйна, което предизвика бурна реакция в света, пишат руските медии, предаде GlasNews.

Да припомним, че напоследък френският президент Еманюел Макрон проявява все повече твърдост към Москва. Освен всичко друго, той призова страните от НАТО да се обединят срещу Русия и да въведат контингента на блока на територията на Украйна.

Според ръководителя на общественото движение „Ние сме заедно с Русия“ в Запорожка област Владимир Рогов, френските военни са необходими в Украйна, за да може президентът на страната Владимир Зеленски да предприеме репресивни мерки и да потисне протестните настроения в Украйна.

Според Рогов чуждестранният контингент ще бъде ангажиран да държи режима на Зеленски „на щикове“.

„До голяма степен това е окупационен контингент, който може да е необходим не толкова за военни действия срещу Русия, колкото за репресии в контролираните от Запада територии на постукраинското пространство“, цитира Рогов РИА Новости.

Политикът подчерта, че на фона на отмяната на президентските избори в Украйна, президентът се готви за конфронтация, затова се нуждае от френската армия, за да потуши протестните настроения в страната.

Коментари

същото е с американс ( преди 1 месец )
миризливи партенки в Ново Село.Пазят българските политици от народната любов
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна