IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:40 | 18 април 2024
Обновен: 15:40 | 1 май 2024

100 българи са блокирани на летището в Дубай

След силни дъждове, които предизвикаха наводнения

По материала работи: Петър Захариев
100 българи са блокирани на летището в Дубай

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай. Страната беше обхваната от силни дъждове, които предизвикаха наводнения. Аерогарата остана под вода, а полетите бяха отменени.

Групата от българи е от около 80 човека. Те трябвало да кацнат у нас около 20 ч. в сряда. Вече 11 часа те стоят на летището. На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода, предава NOVA.

Летището в Дубай все още не може да се възстанови след смъртоносните бури в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив. Пороите предизвикаха наводнение на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но трафикът продължава да е силно нарушен. Според властите в Обединените арабски емирства това са най-проливните валежи от 1949 г.

Коментари

Новини Варна