IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:54 | 21 април 2024
Обновен: 04:32 | 27 юли 2024

САЩ решава за забраната на TikTok

Китайското приложение използвало личните данни на американците

По материала работи: Петър Захариев
САЩ решава за забраната на TikTok

Долната камара на американския Конгрес гласува законопроект, който може да забрани популярното мобилно приложение TikTok в САЩ, тъй като представлява заплаха за националната сигурност. 

С рядко срещано за Камарата на представителите мнозинство от 352 на 65 гласа конгресмените одобриха законопроекта, което може да преустанови дейността на ТикТок в Съединените щати с над 170 млн. потребители. Според вносителите му мобилното приложение представлява заплаха за националната сигурност на страната. А причината за опасенията са, че китайската компания ByteDance, която е собственик на платформата, може да бъде принудена от китайското правителство да предава данните за потребителите му в САЩ. 

"Комунистически Китай е най-големият геополитически враг на Америка и използва технология за активно подкопаване на икономиката и сигурността на страната", каза говорителят на Конгреса Майк Джонсън, в изявление след гласуването. 

Конгресменът предупреди, че TikTok може да се използва за достъп до американски данни и да разпространява "вредна" информация. 

Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на законопроекта в Сената, където също трябва да бъде подложен на гласуване. Според американските медии обаче това едва ли ще стане в спешен порядък, пише БНР

Президентът Джо Байдън, чиято кампания за преизбиране стартира и в TikTok миналия месец, каза, че ако законопроектът стигне до бюрото му, той ще го подпише. 

Ако бъде окончателно приет законопроектът ще даде на ТикТок 180 дни, за да прекъсне връзките си с компанията-майка в Китай, или в противен случай ще бъде свален от онлайн магазините за приложения и услуги за уеб хостинг. 

Коментари

та та та та та та ( преди 3 месеца )
При стрелба по време на нерегламентирано парти в градски парк в американския град Мемфис, щата Тенеси снощи са били убити двама души, а 14 са ранени, съобщи полицията, цитирана от "Асошиетед прес".Служители на полицейското управление на Мемфис са се отзовали в 19:19 ч на сигнал за стрелба, съобщи началникът на полицията Серилин Дейвис на пресконференция на мястото на инцидента.Полицията е открила пет души с огнестрелни рани. Двама мъже са загинали на място, а трима души са транспортирани ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна