IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:30 | 21 май 2024
Обновен: 06:34 | 25 юли 2024

Пътник в самолет загина заради силна турбуленция

Инцидентът е станал при кацането

По материала работи: Слав Велев
Пътник в самолет загина заради силна турбуленция

Ужасна ситуация във въздуха - един пътник загина при аварийно кацане, причинено от силна турбуленция на самолет на сингапурските авиолинии в тайландската столица Банкок, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на авиокомпанията.

Тридесет души от тези, които са били на борда, са ранени, информират тайландски медии, докато от авиокомпания "Сингапур Еърлайнс" не изнасят точен брой на пострадалите. На борда на машината "Боинг 777-300ЕR" за полета до Сингапур е имало 211 пасажери, а екипажът е наброявал 18 души.

Говорител на летище "Суварнабхуми" в Банкок, на което се е разиграла трагедията, заяви, че екип на "Спешна помощ" е бил в готовност на мястото.

"Наша първостепенна задача е да съдействаме по всички възможни начини на пътниците и на екипажа на борда на самолета", каза авиокомпанията. "Работим заедно с властите в Тайланд за оказването необходимата медицинска помощ", добавиха от "Сингапур Еърлайнс".

Коментари

Новини Варна