IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:08 | 16 август 2015
Обновен: 13:42 | 23 април 2024

Руски банкери оцеляват в авиокатастрофа

Машината бадна в Охотско море

По материала работи: Деян Михайлов
Руски банкери оцеляват в авиокатастрофа

Руски топмениджъри от VTB Leasing оцеляха в катастрофа с хеликоптер Ми-8 в Охотско море, съобщи Gazeta.ru.
Шефът на компанията, част от банковата група VTB, Андрей Коноплев и заместниците му бяха обявени за мъртви преди това. „Топмениджърите са живи. В постоянен контакт сме с извънредните служби", заявиха от банката.
Петима души са в неизвестност след авиокатастрофата в Хабаровския край и се предполага, че са загинали. 11 души са се спасили, съобщи ТАСС вчера. На борда на хеликоптера имало 13 пътници и трима души екипаж. Оцелелите 11 души се спасили, като скочили във водата, доплували до остров и си направили бивак. Те били открити благодарение на пилота, който успял да съобщи за катастрофата.
Топмениджърите на VTB Leasing летели заедно с хабаровския изследовател и художник Игор Олховский за Шантарските острови на почивка. Той развеждал вип туристи до архипелага, като по пътя наблюдавали китове. Хеликоптерът обаче се разбил в лоша видимост заради гъста мъгла над Охотско море.

 

Коментари

Новини Варна