IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:51 | 16 август 2015
Обновен: 13:50 | 23 април 2024

Microsoft работи върху приложение, ще чете новини вместо вас

Въпросното цели да направи потребителите по-продуктивни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Microsoft работи върху приложение, ще чете новини вместо вас

 


Microsoft тества ново приложение, кръстено NewsCast, което създава новинарски плейлистове, а впоследствие ги чете на потребителите, съобщава Neowin, пише inews.bg.
Публикацията е базира на страница в уеб портала на Microsoft Azure (облачният мастодонт на редмъндския гигант), която дори предоставя възможност за сваляне на приложението.
В нея Microsoft споделя, че зад програмата стои екипът на Bing, а основната ѝ цел е да направи потребителите още по-продуктивни, тъй като става въпрос за слушане на новини, а не четене. Последното означава, че ще можем, например, докато слушаме NewsCast, да шофираме, поливаме градината и т.н.
За съжаление достъпът приложението вече е прекратен, но Neowin са успели да свалят няколко снимки.
 NewsCast използва технологията на Bing за четене на текст. Гласът на въпросната обаче далеч не е толкова органичен, колкото е този на Кортана (съставна част от Windows 10).
Друг, любопитен за отбелязване факт, е, че приложението е било достъпно чрез Azure единствено за iOS устройствата. Може би, защото множество служители/тестъри на Microsoft използват iPhone и iPad.
Въпреки че звучи като по-различен вариант на новата услуга на Facebook за горещи новини, в един момент NewsCast вероятно ще се превърне в конкуренция на продукта на най-голямата социална мрежа в световен мащаб.
Все още липсва информация кога официално ще бъде обявено приложението, или кога ще се предлага за свободно сваляне.

Коментари

Новини Варна