IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
19:26 | 13 септември 2015
Обновен: 16:08 | 23 април 2024

Румъния ще гласува против задължителните квоти за бежанци в ЕС

Това заяви румънският министър на вътрешните работи Габриел Опря

По материала работи: Юлиян Атанасов
Румъния ще гласува против задължителните квоти за бежанци в ЕС


Румънският министър на вътрешните работи Габриел Опря заяви, че неговата страна любезно ще откаже да приеме повече от 1785 души, търсещи убежище, колкото се съгласи да приеме първоначално, предадоха АП и Аджерпрес, пише Дарик. Европейският съюз поиска Румъния да приеме допълнителни 4650 души. Румънският вътрешен министър каза, че има „много ясен мандат” от президента и премиера да откаже това искане.
Опря говори днес пред журналисти, преди да участва утре в Брюксел в извънредна среща на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, на която ще бъде обсъдено предложението на Европейската комисия за разпределение на бежанците.
„Ние ще спазим нашето първоначално споразумение, такива са сегашните възможности на румънската държава”, каза Опря. Той съобщи още, че Румъния ще гласува против задължителните квоти за разпределение на бежанците в страни от ЕС.
 

Коментари

Новини Варна