IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
21:42 | 13 септември 2015
Обновен: 16:13 | 23 април 2024

Посланията до извънземните били сексистки и расистки

Това твърдят британски учени

По материала работи: Юлиян Атанасов
Посланията до извънземните били сексистки и расистки


Британски астрономи са изучили внимателно посланията, изпратени на извънземните с космическите кораби на НАСА "Pioneer 10" и "Pioneer 11" през 70-те години на миналия век, пише actualno.com. Учените сметнали намиращите се на борда на космическите апарати картинки за расистки и сексистки. Според тях е необходимо да се изпратят нови.
"На алуминиевите пластини, изпратени в Космоса преди почти половин век, са запечатани мъж, вдигнал ръка в знак на приветствие, и жена, която покорно стои зад гърба му. Освен това те са представители на бялата раса, което отразява господството на западната цивилизация. Възможно е такова положение да е било актуално за 70-те години, но днес светът е съвсем различен!", заявила експертката по политика в областта на Космоса Джил Стюарт на британския фестивал на науката в Брадфорд.
Астрономите от Института по търсене на извънземен разум SETI дълго спорили струва ли си изобщо да изпращаме в Космоса каквито и да било съобщение. Според някои учени сигналите от Земята могат да привлекат вниманието на потенциално опасни за Земята пришълци.
Впрочем в резултат повечето астрономи стигнали до единодушието, че в Космоса все пак трябва да се изпрати послание, но то трябва да се адаптира под съвременната реалност.

Коментари

Новини Варна