IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:28 | 14 септември 2015
Обновен: 16:17 | 23 април 2024

ИД започнала търговия с човешки органи

Телевизия "Ал Арабия": В Мосул има специализирана клиника

По материала работи: Деян Михайлов
ИД започнала търговия с човешки органи

Терористичната организация "Ислямска държава" е започнала да търгува с човешки органи. За тази цел в иракския град Мосул, столица на провинция Ниневия, била открита "специализирана клиника", съобщава телевизия "Ал Арабия", цитирана от ТАСС.

Според представителя на иракската Демократична партия на Кюрдистан в Ниневия Саид Мамузини бойци от ИД са оборудвали в един от дворците на бившия иракски президент Саддам Хюсеин в Мосул клиника, която се специализира в купуване и продаване на човешки органи.

Джихадистите поставяли затворниците в града пред избор: или смъртно наказание, или се съгласява "медици" от ИД да извадят негов орган.

В клиниката били пращани не само тела на противници на ислямистите, починали при мъчения, но и на членове на ИД, убити при сблъсъци с иракските сили, казва Мамузини.

Вторият по големина град на Ирак - Мосул, бе изоставен от правителствени сили практически без бой, отстъпили пред бойците на ИД, на 10 юни 2014 г. Сега освобождаването на Мосул е основна цел на операцията срещу джихадистите, започната от иракската армия и доброволчески милиции.

 

Коментари

Новини Варна