IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
20:18 | 15 септември 2015
Обновен: 13:16 | 15 май 2024

Ясен процентът на ислямистите сред бежанците

Разкритията направи министърът на образованието на Ливан Елиас Боу Сааб

По материала работи: Борис Проданов
Ясен процентът на ислямистите сред бежанците

Министърът на образованието на Ливан Елиас Боу Сааб предупреди британския премиер Дейвид Камерън при посещението му в Бейрут за наличие на терористи от „Ислямска държава” сред сирийските бежанци. Това съобщи The Daily Mail.


Според ливанския министър, средно двама мигранти от всяка стотица са фанатични и активни поддръжници на ИД. Боу Сааб разказал, че екстремистите вербуват в лагерите бежанци, привличайки на своя страна не само възрастни, но и деца.


"Хората живеят в лагерите без надежда, без работа, без образование - обяснил министърът. - Те са достатъчно бедни и е лесно да ги вербуват. Децата не ходят на училище по три-четири години, това е загубено поколение.”


Министърът обяснил още, че новобранците след това преминават специална подготовка в тренировъчни бази на ислямистите и под прикритие се изпращат в ЕС, за да извършват там терористични актове.


Както БЛИЦ съобщи, в западните медии се появи информация за 4000 ислямски бойци, които са проникнали заедно с бежанците в Западна Европа.

Коментари

Новини Варна