IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:03 | 16 септември 2015
Обновен: 13:22 | 15 май 2024

Президентът на Зимбабве прочете погрешка реч, която вече е изнасял

Чете цели 25 минути, без да се усети, че вече е изговорил същото

По материала работи: Деян Михайлов
Президентът на Зимбабве прочете погрешка реч, която вече е изнасял

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе прочете погрешка на откриването на парламентарната сесия реч, която изнесе и преди месец, съобщи Франс прес.

"Станало е объркване в секретариата. Искрено съжаляваме за тази грешка, за която ще бъдат предприети дисциплинарни мерки", каза говорителят на 91-годишния президент.

Мугабе изчете за 25 минути целия текст, без да се усети, че вече го е изговорил миналия месец в обръщението "За състоянието на нацията".

Журналистите, които отразяваха събитието, бързо отбелязаха приликите между двете речи. Но депутатите от опозицията, които вдигаха врява по време на предишната му реч на 25 август, този път си замълчаха. 

Лидерът на парламентарната група на основната опозиционна партия Движение за демократични промени каза, че седем от депутатите на партията са получили анонимни заплашителни предупреждения с есемеси да не пречат на Мугабе да си изнесе речта.

 

Коментари

Новини Варна