IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
12:56 | 16 септември 2015
Обновен: 13:22 | 15 май 2024

Служител обезглави работодателя си

Действията на Ясин Сали са проява на лично отмъщение

По материала работи: Пламен Янков
Служител обезглави работодателя си

 

Действията на Ясин Сали, който в края на юни обезглави работодателя си, са проява на лично отмъщение, обяви RTL, като се позовава на доклад за нападението в департамента Изер.
На 26 юни началникът на предприятие във френския град Сен Кантен Фалавие бе обезглавен, а главата му бе поставена върху ограда между две ислямистки знамена. Тогава разследването се насочи към хипотезата за терористична атака особено поради факта, че Сали е бил познат на разузнаването заради връзките си със салафитско движение.
Според психиатъра Даниел Загюри Ясин Сали е действал най-напред от „лично отмъщение“. Постъпката му е на боязлив и самотен служител, обидчив и несигурен, който е трупал напрежение и се е почувствал унизен от началниците си, се казва в доклада. Според документа причината за събитията на 26 юни са „емоционална избухливост“, която се е проявила чрез жестокост.
Според експертите Сали е използвал символите на джихада, за да придаде героичен облик на постъпката си и да бъде запомнен.
Специалистите все пак препоръчват допълнителни прегледи на Сали, за да се установи нивото на съпричастността му към тероризма.

Коментари

Новини Варна