IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:31 | 18 септември 2015
Обновен: 13:20 | 15 май 2024

Хиляди бежанци тръгнаха от Одрин към Гърция

На пътя им са изпратени полицаи и жандармеристи

По материала работи: Златина Добрева
Хиляди бежанци тръгнаха от Одрин към Гърция

Хилядите бежанци, които от дни бяха струпани в района на Одрин, са тръгнали към границата с Гърция. Това стана, след като имигрантите разбрали, че планиратата за днес следобед в Анкара среща по проблемите им се отлага.

На пътя им са изпратени полиция и жандармерия, които са решени на всяка цена да ги спрат, съобщи bTV. По-рано днес областният управител на Одрин пристигна на Трансевропейската магистрала, където и участва в молитвен ритуал заедно със сирийците.

Валията се опита да обясни на множеството, че Турция не може едностранно да пропусне бежанците към Западна Европа. Това обаче не се хареса на хората и те тръгнаха по магистралата, което предизвика километрични задръствания.

“Никой не отваря вратите си за вас бежанците. Нашият безценен президент не спира да звъни в Европа, за да ги убеди да отворят вратите си. Ако някоя държава ви покани, ние сами ще организираме пътуването ви до там. За момента обаче нито една държава не ви е поканила”, каза Дурсун Али Шахин пред множеството.

Коментари

Новини Варна