IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
17:01 | 19 септември 2015
Обновен: 05:19 | 25 април 2024

Русия и Иран да убедят Асад да се оттегли, призова Кери

Трябва да стигнем до преговори, казва той

По материала работи: Юлиян Атанасов
Русия и Иран да убедят Асад да се оттегли, призова Кери


Сирийският президент Башар Асад трябва да напусне поста. Точният момент за оттеглянето му може да бъде определен чрез преговори, заяви американският държавен секретар Джон Кери, съобщават Reuters и ТАСС, цитирани от КРОСС. След разговор с британския външен министър Филип Хамънд, Кери призова Русия и Иран да използват влиянието си, за да убедят Асад да преговаря. Кери подчерта, че е важно бързо да се подновят усилията за намиране на политическо решение на четиригодишната война и влошаващата се бежанска криза в Сирия.
„Трябва да стигнем до преговори. Това искаме и се надяваме, че Русия и Иран и всички други страни с влияние ще помогнат да се постигне това, за да се сложи край на кризата. Ние сме готови да преговаряме. Готов ли е Асад да преговаря, да преговаря наистина? Русия готова ли е да го накара да седне на масата за преговори", попита Кери. Не е нужно Асад да бъде отстранен още утре. Всички страни трябва да се съберат и да достигнат до съгласие как да се случи това, добави той.

 

Коментари

Новини Варна