IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:13 | 2 октомври 2015
Обновен: 14:04 | 15 май 2024

Горбачов вече е добре след два месеца в болница

Последният съветски лидер се пошегува, че все още няма намерение да умира

По материала работи: Деян Михайлов
Горбачов вече е добре след два месеца в болница

Последният съветски лидер Михаил Горбачов заяви пред германския в. "Билд", че се чувства много по-добре и че може да ходи отново, след като прекара два месеца в болница заради усложнения от диабет, предаде Франс прес.

Пред изданието Горбачов поясни, че се придвижва с бастун, с който все още не е свикнал, но определя това като голям напредък в здравословното си състояние.

Излязох от един много, наистина много лош период, признава Горбачов, който страда от остра форма на диабет с всички възможни усложнения, сред които и запушени кръвоносни съдове.

Нямам право да пътувам и трябваше да анулирам всички важни срещи, добави той.

Горбачов се пошегува, че все още няма намерение да умира и добави, че все още има още много време пред себе си.

А междувременно Раиса със сигурност ще ми запази място горе, до нея, каза Горбачов, визирайки покойната си съпруга.

В интервюто за германското издание бившият съветски лидер подчерта важността на отношенията между Германия и Русия и припомни болезненото минало на двете страни. Путин и Меркел си говорят по-често и по-интензивно и това е добре, подчерта той.

Горбачов каза, че би искал лично да дойде в Германия, за да поздрави германците за 25-ата годишнина от обединението на Германия, което се отбелязва като национален празник утре.

Коментари

Новини Варна