IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
07:40 | 27 май 2014
Обновен: 07:45 | 15 май 2024

Лондон иска спешна реформа в ЕС

Лондон иска спешна реформа в ЕС

По материала работи: Златина Добрева
Лондон иска спешна реформа в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън ще призове лидерите на Европейския съюз да започнат спешни реформи в организацията, за да спрат по-нататъшния възход на националистическите партии, които се представиха убедително на евроизборите, предаде БНР.
Европейските ръководители ще обсъдят по-късно днес в Брюксел резултатите от вота за Европарламент. Дейвид Камерън се готви да използва разговорите, за да поиска незабавни промени в Лисабонския договор, които да дадат по-големи правомощия на националните правителства.
Британският премиер ще изтъкне, че нарасналата подкрепа на евроизборите за крайнодесните и крайнолевите популистки партии в страните-членки е знак, че избирателите искат промяна.
Той ще посочи убедителната победа на антиимигрантската партия ЮКИП, която спечели евровота във Великобритания, като основен аргумент в искането си Европейската комисия да даде по-голяма независимост на Лондон.
Резултатите отправят много ясно послание, че хората са дълбоко разочаровани от ЕС и от начина, по който той работи, от това как взаимодейства с Великобритания. Те искат промяна, заяви Дейвид Камерън.
Сред реформите, за които настоява британският лидер, е и промяна на европейското законодателство, за да може да бъде ограничено свободното придвижване на хора в ЕС.
Целта е да бъдат приети нови правила, които ще спрат т.нар. "социален туризъм" на граждани от по-бедните източноевропейски членки на Съюза, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна