IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
05:54 | 27 май 2014
Обновен: 20:46 | 15 май 2024

24-ма убити при стрелба в Донецк

24-ма убити при стрелба в Донецк

По материала работи: Златина Добрева
24-ма убити при стрелба в Донецк

При обстрела на камиона с ранени опълченци през нощта на 27 май в Донецк са убити най-малко 24 души. Това съобщи ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на кореспондента на Пети канал Леонид Муравиев, който е бил свидетел на инцидента.
„Камионът е бил обстрелян от гранатомет. Загинаха всички, които са били в него. Преброих 24 трупа. На един човек опитаха да му помогнат, но той почина" , разказа Муравиев.
Пресслужбата на Донецка народна република потвърди информацията за обстрела на камиона, превозващ ранени милиционери при битката за летището в Донецк.
По-рано народният губернатор на  Донбас Павел Губарев заяви, че при обстрела на камиона, превозващ ранените, са загинали 35 души, пише news.bg.
Най-малко 15 души, ранени в битката за летището на Донецк, са настанени в градската болница. Проруските сили съобщават, че украинската армия е обстреляла екип на бърза помощ като е попречила на евакуацията на двама ранени.
Боеве се водят и в центъра на Мариупол.
Командващият народното опълчение на град Славянск Игор Стрелков пък заявил пред РИА "Новости", че четирима мирни граждани са загинали, а няколко други са ранени в резултат на обстрел срещу Славянск. По думите му, снощи украинската армия е възобновила обстрела срещу града. Той допълни, че обстрелът се води от планината Карачун.
Междувременно стана ясно, че тази нощ в 3:40 часа украинско време колона от камиони, леки автомобили и микробуси е пресякла границата, влизайки от Русия в Украйна. Украинските граничари са открили стрелба по колоната. Имало е сблъсъци, по време на които част от нарушителите са успели да навлязат в Украйна в посока град Антрацит.
В резултат на бойните действия са повредени и задържани от граничарите един микробус и два леки автомобила. Един от терористите е тежко ранен. В задържаните автомобили са намерени автомати „Калашников", РПГ и взривни вещества, се казва в съобщение на пресцентъра на граничната служба на Украйна, цитирана от УНИАН.

Коментари

Новини Варна