IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
12:36 | 24 май 2014
Обновен: 16:03 | 18 април 2024

Паника и 100 ранени след труса в Истанбул

Паника и 100 ранени след труса в Истанбул

По материала работи: Златина Добрева
БАН: Има силна афтършокова серия, но хората трябва да са спокойни

Паника настана в Истанбул след земетресението край гръцките острови. Местните издания съобщават за около 100 ранени, при опитите да излязат от домовете си. Според електронното издание на гръцкия вестник Еthnos много изнервени и уплашени хора са скачали от прозорците на по-ниските етажи. Земетресението е било усетено в Истанбул, Одрин, Динизли, в района на Дарданелите, както и на островите Имброс и Тенедос и по курортите на брега на Егейско море, пише Фокус. На остров Имброс, разположен близо до Самотраки, са паднали няколко стари сгради.

Британски турист е леко ранен на летището в Лимнос от срутила се част от тавана, предаде гръцкото електронно издание Voreini.gr. Лекарят на летището е оказал незабавно помощ на пострадалия.
Според гръцката агенция АНА-МПА в болницата са изпратени майка и дете, получили наранявания от паднали предмети, след като са се крили под масата в дома си.
Вече е възстановено електроснабдяването в районите, които бяха засегнати най-силно от днешното земетресение.

Коментари

Новини Варна