IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
13:06 | 19 май 2014
Обновен: 07:58 | 24 април 2024

23-етажен блок рухна в Пхенян, жертвите вероятно са стотици

23-етажен блок рухна в Пхенян, жертвите вероятно са стотици

По материала работи: Златина Добрева
23-етажен блок рухна в Пхенян,  жертвите вероятно са стотици



В необичаен жест властите в КНДР поднесоха публични извинения за срутването на строяща се жилищна сграда в Пхенян, при което според източник от Сеул вероятно са загинали стотици хора, предаде АП, цитирана от БТА.
Вестта за катастрофата бе разпространен вчера от официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА. В съобщението не се посочва броят на жертвите, но се казва, че инцидентът е „сериозен” и е разстроил ръководителя Ким Чен Ун. КЦТА предаде, че срутването във вторник на жилищна сграда в строеж се дължи на неправилно строителство и на безотговорността на контролните органи.
Правителствен източник в Сеул каза, че става дума за 23-етажен блок, в който вероятно живеят 92 семейства. Тъй като типичното семейство в Северна Корея е четиричленно, това означава, че загиналите може би са стотици, твърди източникът, пожелал анонимност.
Не е известно дали в момента са срутването всички обитатели са били вътре, но агенцията отбелязва, че в КНДР не е необичайно хората да бъдат настанявани в апартаменти още преди да е приключило строителството на сградата. Строго контролираните от режима медии в Северна Корея рядко съобщава новини, които може да бъдат сметнати за негативни.~

Коментари

Новини Варна