IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
13:37 | 1 юни 2014
Обновен: 14:30 | 11 април 2024

Вертолет се разби в Русия, на борда били висши чиновници и бизнесмени

Вертолет се разби в Русия, на борда били висши чиновници и бизнесмени

По материала работи: Златина Добрева
Вертолет се разби в Русия,  на борда били висши чиновници и бизнесмени



Вертолет Ми-8 се е разбил в Мурманска област, а двама души са хоспитализирани, съобщава ИТАР-ТАСС. Точното число на пътуващите във вертолета все още не е установено. От пресслужбата на регионалното правителство съобщават, че на борда на машината е имало 18 човека, в това число и 5 членен екипаж.
Междувременно от руската авиация съобщават, че на борда при излитането е имало девет души. На свой ред от авиокомпания "СПАРК Авиа", която е собственик на вертолета, съобщават, че на борда са се намирали 11 човека.
Телата на петима, загинали при инцидента, за откарани в моргата в Хабаровск, а в момента следствието разглежда видеозапис от мястото на аварията. „По последна информация на борда са били шест пътника, трима члена на екипажа и двама техника”, твърди още събеседник на ИТАР-ТАСС.
Двама оживели пасажери са откарани в болница с различни травми. Те са настанени в реанимацията на Кандалакската централна болница, а след това са транспортирани в Мурманск.
На борда на вертолета е бил заместник-губернаторът на Мурманска области Сергей Скомарохов и генералния директор на компанията "Апатит" Алексей Григориев.
Като възможна причина за аварията се разглеждат и лошото време, в което се е движила машината, и евентуална грешка на пилотите.~

Коментари

Новини Варна