IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
18:53 | 30 май 2014
Обновен: 22:08 | 25 април 2024

Украинската армия възобновила обстрела срещу Славянск

Украинската армия възобновила обстрела срещу Славянск

По материала работи: Златина Добрева
Украинската армия възобновила обстрела срещу Славянск

Украинската армия тази вечер е възобновила обстрела с гаубици и миномети срещу източния град Славянск, предаде руската агенция РИА Новости. През нощта и утрото на 30 май армията извърши интензивен обстрел, който местните жители възприеха като „наказание” за сваления от федералистите хеликоптер. Четири снаряда попаднаха в сградата на детската болница, но за щастие никой не пострада, информира Агенция Фокус.
През деня обстрелът беше прекратен. Това вероятно е свързано с последния учебен ден в града. В повечето от училища последният учебен ден премина със съкратена програма или бе отменен. Учители посочват, че много от учениците не са присъствали, тъй като множество семейства са напуснали града.
Във втората половина на деня обстрелът се е възобновил. От щаба на федералистите посочват, че той се води от планината Карачун, в околностите на Славянск, а също от село Донецкое, където са разположени позиции на украинската армия. Под обстрел са както центърът на Славянск, така и село Семьоновка.

Коментари

Новини Варна