IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
14:05 | 23 юни 2014
Обновен: 01:47 | 19 май 2024

Хеликоптер с тричленен екипаж се разби в Украйна

Хеликоптер с тричленен екипаж се разби в Украйна

По материала работи: Пламен Янков
Хеликоптер с тричленен екипаж се разби в Украйна


Украински хеликоптер се разби в Чугуевския район на Харковска област. За това информира украинската агенция УНИАН, като се позовава на добре информиран източник. Според негова информация, хеликоптер на Нежинския специален вертолетен отряд към Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна се е разбил на 21 юни, следобед.
По сведения на източника, транспортният хеликоптер Ми-8 е доставял товари в зоната на антитерористичната операция в Източна Украйна.
По късно стана ясно, че в следствие на катастрофата е загинал 3- членния екипаж на хеликоптера.
"На 21 юни, в Министерството на вътрешните работи е получена информация, че в близост до село Васичево, област Харков е изчезнал от радара хеликоптер Ми-8. принадлежащ на държавната служба по извънредни ситуации на Украйна с екипаж от трима души на борда", заявиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи.
Хеликоптерът е бил намерен тази сутрин в гората на територията на квартал Змиив. Според Министерството на вътрешните работи на Украйна, в еднодневната операция по издирването са участвали 39 души, които извършвали претърсаването по въздуха и земя.
Веднага след катастрофата на хеликоптера е започнало криминално разследване за причините на инцидент, като основната версия за причините на катастрофата е нарушаване на правилата на безопасност на движението и въздушния транспорт.

Коментари

Новини Варна