IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:28 | 14 юли 2014
Обновен: 19:40 | 23 април 2024

Турски гурбетчии се оплакват от пътищата в България

Турски гурбетчии се оплакват от пътищата в България

По материала работи: Борис Проданов
Турски гурбетчии се оплакват от пътищата в България

Турски гурбетчии от различни страни, пътуващи към родината си през лятото, се оплакват от пътищата в България, съобщава сайтът Хаберлер, позовавайки се на агенция Джихан.
В информацията, препечатана и от други турски сайтове, се посочва, че гурбетчиите, които пропътуват хиляди километри, за да стигнат в Турция, се оплакват от увеличаване на кражбите в Сърбия и от разбитите пътища в България.
Агенцията посочва, че броят на гурбетчиите нараства с всеки изминал ден с оглед на лятната ваканция за учениците и предстоящите в края на месеца почивни дни по случай големия мюсюлмански празник Рамазан байрам. На влизане в родината те използват най-вече граничните пунктове Капитан Андреево/Капъкуле на българско-турската и Кипи/Ипсала на гръцко-турската граница.
Джихан цитира турски шофьори, които споделят опита си по пътищата през различни държави. Така например Ариф Аксой споделя, че в Сърбия гурбетчиите се сблъскват с кражби, докато през България и турската митница минават "много спокойно". Негов колега на пътя - Исмаил Йоздемир, предупреждава обаче, че пътищата у нас са разбити, което може да нанесе щети на колите.
"През митницата минахме много по-спокойно отколкото преди", споделя още Йоздемир. Неговото мнение за българските пътища споделят и други шофьори, цитирани от агенция Джихан.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна