IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
18:35 | 24 август 2014
Обновен: 23:58 | 24 март 2024

Потвърдено е наличието на ебола в Конго

Потвърдено е наличието на ебола в Конго

По материала работи: Деян Михайлов
Няма как вирусът Ебола да стигне до България с бежанците

Вирусът ебола е открит в Екваториална провинция на Демократична република Конго, заяви министърът на здравеопазването Феликс Кабанге Нумби, цитиран от АФП и Ройтерс. Пробите дадоха положителен резултат, заяви министърът по повод взетите проби от болни от хеморагична треска, която е взела 13 жертви в Екваториална провинция от 11 август.
Ройтерс уточнява, че двама от осемте тествани пациенти са дали положителна проба за ебола. В същото време Нигерийската лекарска асоциация обяви, че е прекратила стачката на медиците от държавния сектор, за да подкрепи усилията за овладяване на епидемията от ебола в страната, предаде АП.
Сдружението днес нареди на лекарите да се върнат на работа утре. Стачката започна на 1 юли преди Патрик Сойер, гражданин на САЩ и Либерия, да влезе в Нигерия и да внесе вируса в търговската столица Лагос. Нигерийското правителство твърди, че в страната има 14 потвърдени случая на ебола. Асоциацията настоя също правителството на възобнови програмата за обучение на местните лекари, спряна на 13 август.

Коментари

Новини Варна