IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
16:19 | 25 август 2014
Обновен: 18:00 | 15 април 2024

Почина либерийски лекар, лекуван с експериментален серум срещу ебола

Почина либерийски лекар, лекуван с експериментален серум срещу ебола

По материала работи: Борис Проданов
Почина либерийски лекар, лекуван с експериментален серум срещу ебола

Почина либерийски лекар, заразен с ебола и лекуван в Либерия с експериментален американски серум, съобщи днес за Франс прес либерийският министър на информацията Луис Браун.
"Д-р Ейбрахам Борбор показваше признаци на оздравяване, но в крайна сметка почина. Правителството скърби за тази загуба и поднася съболезнования на семейството", добави министърът.
Други двама медици, получавали серума ZMapp, все още са на лечение и има обнадеждаващи признаци, посочва Браун.
На 21 август Световната здравна организация съобщи за "значително подобрение" в състоянието на един лекар и един санитар, лекувани със ZMapp в Либерия. Организацията уточни, че още един лекар се чувства по-добре, но все още е в тежко състояние.
На 13 август Либерия получи от САЩ за тези трима лекари пратка от експерименталното лекарство срещу ебола ZMapp. Преди това дози от него бяха отпуснати на двама американци, обявени за излекувани миналата седмица, и на испански свещеник, починал на 12 август - и тримата заразени в Либерия, напомня АФП.

Коментари

Новини Варна