IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:20 | 27 август 2014
Обновен: 20:13 | 23 април 2024

Русия нямала интерес от разпадане на Украйна

Русия нямала интерес от разпадане на Украйна

По материала работи: Деян Михайлов
Сергей Лавров идва в България

Нямаме интерес да станем свидетели на разпадането на украинската държава. Ние уважаваме обаче изцяло резултатите от референдумите за самоопределяне, състояли се през май в Луганската и Донецката област. Ние призоваваме онова, което беше гласувано на тези референдуми, да се реализира по пътя на преговорите с Киев, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Днесбг.
Лавров посочи, че в Украйна всички трябва да спрат незабавно стрелбата, след което Киев да покани областите да започнат национален диалог.
Вторият хуманитарен конвой, който Русия има намерение да изпрати към Украйна, няма да бъде последният, предупреди Лавров, цитиран от световните агенции.
Надяваме се, че ще намерим технически и логистични решения за изпращането на втори хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна в близко бъдеще и съм сигурен, че този конвой няма да бъде последният, заяви Лавров в реч пред делегати на младежки форум.

Коментари

Новини Варна