Преподавателка в Университета в Южен Мейн привлича вниманието на студентите си, като използва бира за провеждането на опити, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от БТА и Нова тв.
Люсил Бенедикт ръководи новата университетска изследователска лаборатория за качествен контрол, която си партнира с Асоциацията на пивоварите в Мейн, за да организира обучения за пивоварни и пивовари.
Студентите й споделят, че изследователската лаборатория им помага да разберат как да използват науката, за да разрешават проблеми от живота.
Курсовете за пивовари започват през есента. Акцентът им ще бъде върху това как пропуските и грешките в процеса на производство на бира могат да я замърсят или дори унищожат.
Цената за базово тестване на проба от пивоварна в лабораторията е 25 щатски долара.