IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
18:26 | 5 декември 2016
Обновен: 16:19 | 24 април 2024

България е на 15-то място в света по удовлетвореност на кадрите

Най-щастливи и лоялни са работещите в Дания, Норвегия, Швеция и Коста Рика

По материала работи: Юлиян Атанасов
България е на 15-то място в света по удовлетвореност на кадрите

Дания, Норвегия и Коста Рика са с най-щастливите и лоялни служители в света, сочи тазгодишния Световен индекс за щастието на работната сила (Global Workforce Happiness Index) на HR-организацията Universum.България заема 15-та позиция, съобщава EIN News, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.Индексът улавя ключови характеристики, използвани от специалистите за разработване на стратегии за задържане на опитни таланти в компаниите, коментират от Universum.По данните на индекса западноевропейските държави доминират в топ 20, като водещи са северните държави.

 

Работната сила в Дания тази година заема водеща позиция, като следващото място се споделя от Норвегия и Швеция, а Коста Рика е единствената държава, вместваща се начело при традиционните държави с най-високи нива на удовлетвореност.Работещите в Австрия са на пето място, следвани от колегите си от Холандия, Финландия и Белгия на осмо място.На девета позиция е Унгария, която е първият представител на Източна Европа, а след нея - Чехия.

 

Германия и Швейцария са съответно на 11-то и 12-то място, като след тях се нарежда Мексико, като държавата в Северна Америка с най-щастливи служители.Румъния и България са на 14-то и 15-то място, следвани от Франция, нареждаща се на 16 позиция.На седемнайсто място се класира Сингапур, най-щастливото място за работа в Азия. След Сингапур е Испания, а след нея - Колумбия, следвана от Бразилия (20 позиция).

 

Трите основни фактора, залегнали в допитването, са удовлетвореност на служителя, желание да се препоръча настоящият работодател, желание на служителя да смени работата си в близките две до четири години.Изследването на глобалната HR-компания показва кои са държавите с най-доволни и лоялни служители в света на базата на проучване сред 200 хил. млади специалисти в 57-държави, като проучването е проведено в периода септември 2015 - септември 2016.

 

investor.bg

Четете още: 2 млн. българи (се) черпят на Никулден – за име или професия

Коментари

Новини Варна