IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
08:34 | 28 октомври 2014
Обновен: 13:45 | 13 април 2024

Асен Блатечки гостува с „Когато котката я няма“

Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е на Христо Намлиев

По материала работи: Златина Добрева
Асен Блатечки гостува с „Когато котката я няма“

След успеха на „ Объркани от любов”, „За Господ забранено”, „За мишките и хората” и „Смях в залата” популярният и обичан актьор Асен Блатечки отново сяда на режисьорския стол в пиесата на Джони Мортимър и Брайън Кук "Когато котката я няма". Постановката гостува във Варна утре в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Това е една копродукция на ДКТ "Константин Величков" - Пазарджик, и театрална формация "Мелпомена". Участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Бояджиева, Ирена Тодорова.
Това е една от най-интересните комедии на нашето съвремие.
Английските автори - Мортимър и Кук, надникват в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва... В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени... Това, което ги свързва, е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, които преобръщат всичко наопаки. На тази основа се заплитат неочаквани случки и събития... Следват изненадващи разкрития... И щастлив край - също неочакван!
Представлението поставя и някои въпроси, като „Отживелица ли е бракът?“, „Има ли секс след женитбата? А любов?“, „Дали любовта свършва с брака, както виното с оцета...“, „Сексът в брака помага, пречи или няма значение?...“, „Трябва ли, за да е щастлив един брак, жената да е сляпа, а мъжът глух?!“, „По какво си приличат бракът и театърът?“
Отговорите на тези въпроси са смешни и иронични, героите любопитни, диалогът афористичен, актьорите блестящи, композиторът и хореографът – фантастични.
Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е на Христо Намлиев.
"Събрали сме се само приятели да си правим кефа и да се забавляваме. Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем контрастно от него самия”, казва режисьорът Асен Блатечки.

Коментари

Новини Варна