IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
15:30 | 28 октомври 2014
Обновен: 08:37 | 4 май 2024

Главният герой в „Исус Христос суперзвезда“ номиниран за „Кристална лира“

Нейчо Петров – Реджи, ще се бори за приза в категория „Опера и оперетно изкуство“ за ролята си в спектакъла на Държавната опера Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Главният герой в „Исус Христос суперзвезда“  номиниран за „Кристална лира“


Изпълнителят на главната роля в рокоперата „Исус Христос суперзвезда“ на Варненската опера Нейчо Петров – Реджи, е номиниран за престижната награда  „Кристална лира“. Номинацията е в категория „Опера и оперетно изкуство“, където Реджи ще се конкурира с Валентина Корчакова и Мартин Илиев. Сопраното е предложена за участието си в спектаклите „Графиня Марица“,„Службогонци”, „От Виена до Бродуей”, „Медитеранео”, „Гръм и мълнии”, „Коледна магия” и „Новогодишен бал в оперетата”. Тенорът Мартин Илиев кандидатства с ролите си в оперите „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”. Реджи попада в своеобразната класация с арията си на Исус Христос в Гетсиманската градина.
До 30 октомври може да се гласува за Реджи на електронен адрес kristalnalira@classicfm.bg, като се изпишат името на изпълнителя и категорията.
„Кристална лира“ е годишна награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци и се връчва за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Тържествената церемония за награждаване на лауреатите ще се проведе на 1 ноември от 19 ч. в Музикалния театър - София.

Коментари

Новини Варна