IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
20:02 | 2 ноември 2014
Обновен: 10:10 | 20 април 2024

Най-младите варненски актьори дебютират във "Всичко наопаки или Наопаки всичко"

Сериалът ще внесе нов момент не само във варненската, а и в цялата българска театрална история.

По материала работи: manager
Най-младите варненски актьори дебютират във "Всичко наопаки или Наопаки всичко"

Пламен Марков поставя първия театрален сериал, който ще бъде и третата премиера на Драматичен театър Стоян Бъчваров за сезона. Сериалът ще внесе нов момент не само във варненската, а и в цялата българска театрална история. За пръв път публиката ще може да проследи в театрален сериал история с продължение.


Идеята е на главния режисьор на театъра Пламен Марков, който поставя Жан Батист Молиер в две, свързани една с друга части: Всичко наопаки – първа серия и Наопаки всичко – втора серия. Всъщност става дума за три пиеси, съчетани в едно представление от две части или както шеговито го „преведе” на съвременен рекламен език самият професор „Молиер или „3 в 2 в 1”.


Първата пиеса, подсказала и игривото заглавие на сериала, е известният многоактен фарс на Молиер Занесеният или Всичко наопаки, допълнен в сценичната версия от още два едноактни фарса Брак по принуда и Рогоносец без рога. В сериала участва почти цялата трупа на театъра. Всички те са замесени в забавните интриги около главния герой в Молиеровите фарсове Сганарел. И докато Маскарило постоянно измисля начини как да върне откраднатата годеница на Сганарел, самият Сганарел е толкова „занесен”, че в престараването си все обърква нещата. Общо взето, всички непрекъснато вършат едно и също нещо, което непрекъснато се проваля. Но за да разберете все пак как завършва историята, ще трябва да гледате и двете серии.

Премиера 4 и 6 ноември 2014, Основна сцена, 19.00

Театрален сериал по Жан Батист Молиер
Сценичен вариант и постановка Пламен Марков
Сценография и костюми Даниела Николчова
Музика Петя Диманова
Фотография, дизайна на плаката и програмата Симеон Лютаков

Коментари

Новини Варна