IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
21:21 | 3 ноември 2014
Обновен: 11:57 | 27 април 2024

Българи показват японско изкуство във Варна

Българи показват японско изкуство във Варна. Сбирката е подредена в Арт На Тъмно Зона

По материала работи: Юлиян Атанасов
Българи показват японско изкуство във Варна

 


Българи показват японско изкуство във Варна. Сбирката е подредена в  Арт На Тъмно Зона. Japanese Inspiration е съвместен проект на Катя Богоева и ESTEO. Двамата са бургаски автори, които представят модулни оригамита, кусудама, кутии, бижута, графити платна и още интересни неща. Изложбата гостува за първи път в морската столица. Досега работите са показвани единствено в Бургас.
Катя Богоева се занимава с оригами от 9 години. Още като студент по информатика в ИУ се вдъхновява от тайната на японското изкуство. Според нея връзката между математика, логика и оригами  е изключително тясна и именно това я кара да започне да се занимава със сгъването на хартиени чудеса. Кусудама топките са неин специалитет. Тази изложба е подготвяна в рамките на няколко месеца. Освен това Катя е участвала в различни работилници и обучения по оригами.
ЕSTEO е един от най-изявените графити артисти в България. Той е на 38 години от Бургас. Започва да рисува пред 2001 г. На сцената е вече 13 години, като е оставил множество цветни стени зад себе си. Един от най-добрите автори на портрети върху стена, участвал на редица фестивали и събития в Европа и по света.
Изложбата ще продължи да 15 ноември.~

 

Коментари

Новини Варна